Deel 1 - Eénheid me Yahuah - Waarom hebben we heiliging nodig?

Publicatie: april 2022

Inleiding

Wat is heiliging en waarom hebben we het nodig? We moeten ons realiseren dat het onderwerp heiliging waarschijnlijk een van de meest over het hoofd geziene onderwerpen is in de gelovige gemeenschap. Er is veel aandacht voor verlossing en heel weinig nadruk op heiliging. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de onjuiste veronderstelling dat verlossing alles in ons leven oplost. Redding is fundamenteel, maar een apart gezet leven is meer. Het is zowel het begin als de bestemming van onze reis, maar er is behoefte aan heiliging in tussentijd. Het is noodzakelijk wanneer we dichtbij Yahuah willen leven.


Een paar voorbeelden om onze behoefte aan heiliging te bewijzen, zijn de hoge prevalentie van echtscheidingen, slechte gezondheid, depressie en seksuele zonden onder gelovigen. We kunnen denken dat het anders zou zijn als we gelovigen en ongelovigen zou vergelijken, maar dat is niet zo. Als verlossing en heiliging inderdaad gelijktijdig zouden plaatsvinden, zouden we dit niet zien, toch? Is het omdat ons geloof niet sterk genoeg is? Misschien begrijpen we niet helemaal wat Yahusha de Messias voor ons had gedaan? Zou het kunnen dat een gebrek aan begrip van het heiligingsproces ertoe kan leiden dat we het bestaan ​​ervan ontkennen, of het helemaal niet nastreven?


Dit is de aanleiding voor dit artikel. Ik wil u laten zien dat we na redding nog steeds moeten werken om apart gezet te worden door het proces van heiliging. Dit is Yahuah Zijn wil voor ons; we zijn geroepen om geheiligd te worden.


1 Thessalonicenzen 4:3 “Want dit is de wil van Elohim: uw heiliging, dat u uzelf onthoudt van de ontucht”


Het patroon van de Exodus

Laten we het proces van verlossing en heiliging vergelijken met de uittocht uit Egypte. We weten uit de Schrift dat Pesach en het feest van de ongezuurde broden de uittocht uit Egypte herdenken. De bevrijding van de Hebreeuwse natie uit de slavernij, is voor ons een beeld van ons proces om uit de geestelijke slavernij te komen. De eerste stap is redding, afgebeeld door de fysieke verwijdering uit Egypte in de nacht van Pesach. Toen de Hebreeuwse natie Egypte eenmaal had verlaten, werden ze niet op wonderbaarlijke wijze getransformeerd van slaven in vrije mannen. Ze hadden nog steeds hun slavenmentaliteit en gewoonten. Ze dachten als slaven en handelden hetzelfde. Ze namen hoogstwaarschijnlijk deel aan afgoderij terwijl ze in Egypte waren, want Mozes op de berg was, keerden ze terug naar afgoden aanbidding en bouwden ze een gouden kalf voor zichzelf. Ze brachten ook hun afgoden mee en bleven ze aanbidden terwijl ze reisden.


Amos 5:25-26 “Hebt u Mij slachtoffers en graanoffers gebracht in de woestijn, veertig jaar lang, huis van Israël? U hebt Sikkut, uw koning, rondgedragen, en Kewan, uw beelden, de sterren, uw goden, die u voor uzelf hebt gemaakt!”


Handelingen 7:41-43 “En zij maakten in die dagen een kalf en brachten een offer aan die afgod, en zij waren verblijd over de werken van hun handen. En Yahuah keerde Zich af en gaf hen over om het hemelleger te dienen, zoals er geschreven is in het boek van de Profeten: Hebt u de veertig jaar in de woestijn ook slachtoffers en offers aan Mij gebracht, huis van Israël? Ja, u hebt de tent van Moloch meegedragen en de ster van uw god Remfan, de afbeeldingen die u gemaakt hebt om ze te aanbidden. Ik zal u daarom wegvoeren, verder dan Babylon.”


Het volk Israël was snel vergeten wat Yahuah voor hen had gedaan. Wanneer dingen ongemakkelijk werden, mompelden ze onder elkaar in plaats van zichzelf te herinneren aan Yahuah Zijn wonderen en beloften. Tien van de twaalf verspeiders die werden gestuurd om het beloofde land te bespieden, geloofden niet dat Yahuah hen kon helpen de reuzen van het land te verslaan. Toen ze de boodschap aan de mensen brachten, vielen ze terug op hun geloof dat ze in de ogen van de vijand als sprinkhanen waren. Ze wandelden niet in het geloof dat Yahuah hun de overwinning kon geven. Angst voor hun kinderen was veel groter dan hun geloof.


Zoals Israël moesten leren hoe ze moesten handelen als een natie van vrije mensen gekozen door YHVH, moeten ook wij onze nieuwe identiteit en autoriteit die we bij onze verlossing hebben ontvangen begrijpen en ernaar leven. Net zoals de Israëlieten moest leren om Yahuah te vertrouwen, moeten wij leren wat het betekent om door geloof te leven. De reis door de wildernis illustreert wat er gebeurde na de fysieke verwijdering uit slavernij, het is een beeld van heiliging, die ook wij moeten doormaken.


Heiliging is het proces van herstel en zuivering. De Israëlieten moesten worden veranderd van slaven in vrije mensen, voordat ze het beloofde land konden binnengaan. Hun identiteit veranderde en ze moesten deze nieuwe identiteit omarmen voordat ze de beloften, welke waren gedaan Abraham, konden ontvangen. Vanwege hun onvermogen of koppigheid duurde de reis veel langer dan nodig was. Dit geldt vaak ook voor ons, voornamelijk vanwege ons verkeerde begrip van wat er na verlossing volgt. Deze fout in ons begrip kan ervoor zorgen dat we jarenlang lijden voordat we de ware vrijheid en het voordeel bereiken dat we als gelovigen in Yahusha hebben. Het resultaat is dat de reis naar onze beloofde vrijheid veel langer duurt dan nodig is en we als gevolg hiervan een aantal ontberingen moeten doorstaan, net zoals Israël dat veertig jaar deed.


Voordat we verder gaan, laten we ervoor zorgen dat we allemaal dezelfde taal spreken.


Zaligheid en heiliging zijn niet hetzelfde. Er bestaat een algemene overtuiging over de dag dat we Yahusha als onze Messias (verlosser) kiezen. Men zegt dat we niet alleen verlossing ontvangen, maar ook geheiligd en bevrijd worden. Maar deze visie is niet schriftuurlijk. Om dit wat beter uit te leggen, zullen we deze begrippen uit de Schrift definiëren.


Wat is Zaligheid (redding)?

Redding is de keuze die we maken om Yahusha, de Messias van Yahuah, als onze Verlosser te accepteren. Redding zal ook het eindresultaat zijn van onze reis als we met Yahusha doorgaan op het pad van gerechtigheid.


Romeinen 10:9-10 “Als u met uw mond de Heere Yahusha belijdt en met uw hart gelooft dat Yahuah Hem uit de doden heeft opgewekt, zult u zalig worden. Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot zaligheid (worden gered).”

Redding wordt ervaren als een keerpunt in iemands leven. Dit keerpunt kan veroorzaakt zijn door omstandigheden, die moeilijk of traumatisch van aard kunnen zijn. Dit verdriet dat in het onderstaande vers wordt genoemd, kan verwijzen naar het bereiken van een dieptepunt dat u dwingt om u tot Yahusha te wenden in berouw dat leidt tot redding.


2 Korinthe 7:10 “Want de droefheid die overeenkomstig de wil van Yahuah is, brengt een onberouwelijke bekering tot zaligheid teweeg, maar de droefheid van de wereld brengt de dood teweeg.”


Redding is Yahusha accepteren als onze Messias, die ons heeft verlost van de vloek van de zonde, de eeuwige (tweede) dood. Deze keuze van ons stelt ons in staat om bij Yahuah te komen via Yahusha, die namens ons als Pesachlam geslacht is. We hebben Yahusha nodig om weer verzoend (door het slachten van het Pesachlam) te worden met onze Schepper. Verlossing door Yahusha schept de mogelijkheid voor eenheid met Yahuah.


Onze redding verliezen is mogelijk als een bewuste keuze om ons af te keren van Yahusha en Zijn geschenk (offer op Pesach) af te wijzen. Het kan niet per ongeluk gebeuren. We zien in de Schrift dat als we ervoor kiezen om vol te houden in zondig gedrag, zelfs in het geheim, we zullen worden afgesneden van het Koninkrijk van Yahuah. We zien dat verschillende soorten zonde dit kunnen veroorzaken.


1 Korinthe 6:9-11 “Of weet u niet dat onrechtvaardigen het Koninkrijk van Yahuah niet zullen beërven? Dwaal niet! Ontuchtplegers, afgodendienaars, overspelers, schandknapen, mannen die met mannen slapen, dieven, hebzuchtigen, dronkaards, lasteraars en rovers zullen het Koninkrijk van Yahuah niet beërven. Sommigen van u zijn dat wel geweest, maar u bent schoongewassen, maar u bent geheiligd, maar u bent gerechtvaardigd, in de Naam van de Heere Yahusha de Messias en door de Geest van onze Elohim.”


Een opmerking over de werkwoordsvorm van "geheiligd". Het is in de passieve vorm, maar dit sluit actie aangaande het onderwerp niet uit. Dit is belangrijk om te beseffen, aangezien we actief moeten zijn in ons proces van heiliging. We kunnen niet blijven zoals we zijn en blijven doen wat we deden toen we nog ongelovigen waren, we moeten actief verandering nastreven.


Efeze 5:5-6 “Want dit weet u, dat geen enkele ontuchtpleger, onreine of hebzuchtige, die een afgodendienaar is, een erfdeel heeft in het Koninkrijk van de Messias en van Yahuah. Laat niemand u misleiden met inhoudsloze woorden, want om deze dingen komt de toorn van Yahuah over de kinderen van de ongehoorzaamheid.”


Openbaring 21:8 “Maar wat betreftde lafhartigen, ongelovigen, verfoeilijken, moordenaars, ontuchtplegers, tovenaars, afgodendienaars en alle leugenaars: hun deel is in de poel die van vuur en zwavel brandt. Dit is de tweede dood.”


Deze geschriften verwijzen niet naar mensen die zondigen en zich dan bekeren en terugkeren naar Yahuah. Het spreekt van mensen die volharden in hun keuze om in het koninkrijk van de duisternis te leven. Ze hebben misschien Yahusha de Messias leren kennen, maar ze slagen er niet in om volledig te breken met de zonde.


We lezen in de brief aan de Filippenzen dat we onze redding met vrees en beven moeten uitwerken. Dit creëert de mentaliteit dat verlossing iets is waar we voortdurend aan moeten werken, tot een eindresultaat.


Filippenzen 2:12-16 “Daarom, mijn geliefden, zoals u altijd gehoorzaam geweest bent, niet alleen zoals in mijn aanwezigheid, maar nu veelmeer in mijn afwezigheid, werk aan uw eigen zaligheid met vrees en beven, want het is Yahuah, Die in u werkt zowel het willen als het werken, naar Zijn welbehagen.Doe alle dingen zonder morren en meningsverschillen, opdat u onberispelijk en oprecht zult zijn, kinderen van Yahuah, smetteloos te midden van een verkeerd en ontaard geslacht, waaronder u schijnt als lichten in de wereld, door vast te houden aan het Woord van het leven, mij tot roem met het oog op de dag van de Messias, dat ik niet tevergeefs heb hardgelopen en mij ook niet tevergeefs heb ingespannen.”


De zin waarin we onze redding in angst en beven moeten uitwerken is tweeledig. Ten eerste betekent het Griekse werkwoord dat met “uitwerken” is weergegeven "voortdurend werken om iets tot voltooiing of vervulling te brengen". We doen dit door actief gehoorzaamheid na te streven in het proces van heiliging, wat Paulus verder uitlegt in het volgende hoofdstuk van Filippenzen. Hij beschrijft zichzelf als "het najagen" en "aandringen" in de richting van het doel van gelijkvormigheid aan de Messias.


Filippenzen 3:13-14 “Broeders, ikzelf denk niet dat ik het gegrepen heb, maar één ding doe ik: vergetend wat achter is, mij uitstrekkend naar wat voor is, jaag ik naar het doel: de prijs van de roeping van Yahuah, die van boven is, in de Messias Yahusha.”


Het kiezen van Yahusha als onze Messias, staat niet gelijk aan heiliging, het initieert het proces van heiliging. Zoals gezegd, het geeft ons de mogelijkheid om één te worden met Yahuah. Deze eenheid heeft echter voorwaarden. Wat zijn de voorwaarden voor eenheid met Yahuah? Het is afzondering (apart gezet worden), wat wordt bereikt door het proces van heiliging.


Wat is heiliging?

Het woord “heiligen” betekent heilig maken, apart zetten, afzonderen voor een speciaal doel. We hebben verschillende Schriftgedeelten die ons wijzen op het proces van heiliging.


2 Korinthe 6:16-17 “Of welk verband is er tussen de tempel van Yahuahen de afgoden? Want u bent de tempel van de levende Elohim, zoals Yahuah gezegd heeft: Ik zal in hun midden wonen en onder hen wandelen, en Ik zal hun Elohim zijn en zij zullen Mijn volk zijn. Ga daarom uit hun midden weg en zonder u af, zegt Yahuah, en raak het onreine niet aan, en Ik zal u aannemen”


2 Korinthe 7:1 “Omdat wij dan deze beloften hebben, geliefden, laten wij onszelf reinigen van alle bezoedeling van vlees en geest, en de heiliging volbrengen in het vrezen van Yahuah.”


1 Petrus 1:14-16 “Word als gehoorzame kinderen niet gelijkvormig aan de begeerten die er vroeger in de tijd van uw onwetendheid waren. Maar zoals Hij Die u geroepen heeft, heilig is, word zo ook zelf heilig in heel uw levenswandel, want er staat geschreven: Wees heilig, want Ik ben heilig.”


1 Thessalonicenzen 4:3-8 “Want dit is de wil van Yahuah: uw heiliging, dat u uzelf onthoudt van de ontucht, en dat ieder van u zijn lichaam weet te bezitten in heiliging en eerbaarheid, en niet in hartstochtelijke begeerte, zoals de heidenen, die Yahuah niet kennen. Laat niemand over zijn broeder heen lopen en hem bedriegen door zijn handelwijze, want Yahuah is een Wreker van dit alles, zoals wij u ook van tevoren gezegd en bezworen hebben. Want Yahuah heeft ons niet geroepen tot onreinheid, maar tot leven in heiliging. Daarom, wie dit verwerpt, verwerpt niet een mens, maar Yahuah, Die ook Zijn Heilige Geest in ons heeft gegeven.”


Uit alle bovenstaande verzen blijkt duidelijk dat heiliging een proces is waar we actief bij betrokken moeten zijn. Het eerste twee citaten laat ons zien dat we onszelf moeten reinigen van alle verontreiniging van vlees en geest. Het derde citaat stelt dat we weg moeten van onze vroegere lusten en ons gedrag moeten veranderen. Het vierde citaat zegt ons dat we ons moeten onthouden van seksuele immoraliteit en dat we moeten kiezen voor of tegen heiliging. Als we tegen heiliging kiezen, verwerpen we in feite de Ruach HaKadosh in ons leven.


De reiniging van ons leven van zonde, zoals hierboven vermeld, is wat ons dichter bij Yahuah brengt. het schept eenheid met Hem. We begrijpen eenheid met Yahuah als volgt:


  • Zijn aanwezigheid ervaren

  • Verlangend om in Zijn aanwezigheid te zijn

  • Zijn stem horen

  • Hem gehoorzamen

  • Zijn wil kennen

  • Mijn wil afstemmen op de Zijne

  • Leven naar Zijn wil

  • Leven in volledig geloof en overgave aan Hem

  • Geloven dat Hij een plan voor mijn leven heeft en dat dat plan goed is

  • Hem vertrouwen met mijn leven en het leven van mijn dierbaren


Geen van deze dingen is mogelijk zonder de Geest van Yahuah in ons. Het verwerpen van heiliging betekent het verwerpen van Yahuah Zijn Geest en eenheid met Yahuah zou onmogelijk zijn. Dit komt omdat elke zonde in ons leven de afstand tussen ons en Yahuah laat groeien. Wanneer we er echter voor kiezen om in het licht te wandelen, worden we één met Yahuah door Zijn apart gezette Geest.


In de brief aan de Romeinen Schrijft Paulus ook dat het onze bewuste keuze om in gerechtigheid te leven, wat leidt tot onze heiliging of eenheid met Yahuah.


Romeinen 6:19-22 “Ik spreek op menselijke wijze vanwege de zwakheid van uw vlees. Want zoals u uw leden beschikbaar gesteld hebt ten dienste van de onreinheid en van de ene wetteloosheid tot de andere wetteloosheid, stel zo nu uw leden beschikbaar ten dienste van de gerechtigheid, tot heiliging. Want toen u slaaf van de zonde was, was u vrij ten aanzien van de gerechtigheid. Wat voor vrucht dan had u toen van de dingen waarover u zich nu schaamt? Immers, het einde daarvan is de dood. Maar nu, van de zonde vrijgemaakt en aan Yahuah dienstbaar gemaakt, hebt u uw vrucht, die tot heiliging leidt, met als einde eeuwig leven.”


Kiezen om rechtschapen te leven betekent dat we ons moeten ontdoen van de bagage uit ons verleden. Dit omvat onze favoriete zonden, slechte gewoonten, onvergevingsgezindheid en alle andere dingen die ons nog steeds gevangen houden in het koninkrijk van de duisternis. De vernieuwing van de geest die we moeten ondergaan, is het vervangen van de wereldse visie door de visie van Yahuah, zoals gedefinieerd in Zijn Thora. Het betekent ook dat we moeten leren niet naar het vlees te wandelen, maar naar de Geest.


Romeinen 8:4-5 “opdat de rechtvaardige eis van de wet vervuld zou worden in ons, die niet naar het vlees wandelen, maar naar de Geest. Immers, zij die naar het vlees zijn, bedenken de dingen van het vlees, maar zij die naar de Geest zijn, de dingen van de Geest.”


Galaten 5:16 “Maar ik zeg: Wandel door de Geest en u zult zeker de begeerte van het vlees niet volbrengen.”


We kunnen het bereiken door de wijsheid van Yahusha en doordat we één met Hem worden. Yahusha is ons voorgegaam in het heiligingsproces. Wij moeten daarin nu een actieve rol spelen. We moeten elke dag de juiste keuzes maken. Elke keer dat we ervoor kiezen om te zondigen, moeten we opnieuw door heiliging gaan. In sommige gevallen hebben we zelfs verlossing nodig.


Yahusha vertelt veel over heiliging in Johannes 17. In vers 16 zegt de Messias: “Ze horen niet bij de wereld, zoals Ik niet bij de wereld hoor” en dat zegt Hij vóór Zijn verzoek: “Heilig hen dan door de waarheid. Uw Thora is de waarheid”. Heiliging is een toestand waarin gelovigen afgezonderd worden ten gunste van Yahuah; alle gelovigen worden apart van de wereld gezet wanneer zij uit Yahuah geboren worden: “Door Hem bent u één met Messia Yahusha, Die dankzij Yahuah onze Wijsheid is geworden. Door de Messias worden wij rechtvaardig en heilig en door Hem worden wij verlost” (1 Korintiërs 1:30). Het is een ingewikkeld onderdeel van onze verlossing, onze band met de Messias (Hebreeën 10:10).


Het resultaat van dit proces is dus dat we apart worden gezet van deze wereld en één met Yahuah. Het is geen eenmalig proces, maar een continu proces dat we moeten volgen om ervoor te zorgen dat we niet terugvallen. Als we een geheiligd leven leiden, zullen we de vruchten van de Geest in ons leven manifesteren.


Galaten 5:22-12 “De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Daartegen richt de wet zich niet. Maar wie van de Messias zijn, hebben het vlees met zijn hartstochten en begeerten gekruisigd.”


Heiliging verwijst duidelijk naar de praktische ervaring van deze afzondering ten gunste van Yahuah, als gevolg van gehoorzaamheid aan Yahuah Thora in ons leven, die de gelovige oprecht moet nastreven (1 Petrus 1:15; Hebreeën 12:14). Zoals de Messias bad in Johannes 17, richt heiliging zich op het apart zetten van gelovigen voor het doel waarmee zij de wereld in gezonden zijn: “Ik zend hen naar de wereld, zoals U Mij naar de wereld hebt gezonden. Ik heb Mij geheiligd omwille van hen, zo zullen ook zij door de waarheid geheiligd zijn” (Johannes 17 18-19). Dat Hij zichzelf apart gezet heeft voor het doel waarvoor Hij gezonden was, is zowel de basis van, als de voorwaarde voor het gegeven dat wij apart gezet worden voor datgene waarvoor we gezonden zijn (Johannes 10:36). Zijn heiliging vormt het patroon en de kracht voor onze heiliging.


Als we werk maken van onze heiliging, zullen we worden bevrijd van slavernij en gevangenschap met de hulp van Yahusha. Dit zal op zijn beurt voorkomen dat we teruggaan naar onze oude zondige patronen. Als we dit kunnen bereiken, zijn we dichter bij het vervullen van het doel dat Yahuah voor ons (leven) heeft gesteld.


De noodzaak van heiliging

Redding is cruciaal voor ons eeuwige leven. Heiliging is echter essentieel voor ons dagelijks leven in deze wereld. We hebben de aanwezigheid van Yahuah nodig in ons leven. Net zoals aarde de bron van leven is voor planten en water voor vissen, is Yahuah onze bron. Hij blies Zijn adem in de mensheid en de mens werd een levend wezen. We hebben de aanwezigheid van Yahuah in ons leven nodig, zoals planten aarde nodig hebben en vissen water. Zonder de aanwezigheid van Yahuah zullen we een leegte van binnen voelen, die we willen vullen. Vaak vullen we, onbewust, deze leegte of verlangen naar Yahuah met verslavingen en dwangmatig gedrag dat schadelijk voor ons is. De verslavingen waar we hier naar verwijzen zijn niet alleen verslavingen aan drugs of alcohol, maar kunnen bijvoorbeeld winkelen, werk, eten, seks of spanning zijn.


Om de aanwezigheid van Yahuah te ervaren, moeten we ervoor wij heilig zijn voor Yahuah. Al tijdens de exodus was Yahuah duidelijk over de noodzaak dat het kamp schoon was voordat Hij onder hen zou wonen.


Deuteronomium 23:14 “Want Yahuah, uw Elohim, wandelt binnen uw kamp om u te redden en uw vijanden aan u over te geven. Daarom moet uw kamp heilig zijn, opdat Hij niet iets schandelijks bij u ziet en Zich van u afkeert.”


Hier zien we dat als er iets schandelijks in ons leven is, we geen eenheid met Yahuah zullen ervaren. We leren ook van Psalm 15 wat er nodig is om in de tent van Yahuah te verblijven. Volgens Yahusha kunnen we eenheid met Yahuah ervaren.


Johannes 17:19-21 “En Ik heilig Mijzelf voor hen, opdat ook zij geheiligd zijn in de waarheid. En Ik bid niet alleen voor dezen, maar ook voor hen die door hun woord in Mij zullen geloven, opdat zij allen één zullen zijn, zoals U, Vader, in Mij, en Ik in U, dat ook zij in Ons één zullen zijn, opdat de wereld zal geloven dat U Mij gezonden hebt.”


Daarom moeten we er alles aan doen om zonde en ongerechtigheid van ons weg te doen. We moeten niet wachten tot heiliging ons vindt, we moeten ernaar gaan zoeken in onze dagelijkse gewoonten, in onze manier van denken. Als we iets van zonde in ons leven aantreffen, moeten we ons niet alleen bekeren, maar ook genezing zoeken. We moeten ervoor zorgen dat er niets is dat tussen ons en Yahuah kan staan. Alleen dan zullen we ware eenheid met Yahuah ervaren.


Alleen omgaan met het leven is niet genoeg. Yahuah heeft grotere plannen met ons. Hij beloofde ons een overvloedig leven en om dat volledig te ervaren, moeten we genezen worden van al onze eerdere pijnen. We moeten naar buiten treden en in geloof gaan leven. We moeten ervoor zorgen dat ons geloof in Zijn plannen voor ons groter is dan de twijfels die de wereld ons wil opdringen. Om dit te kunnen doen hebben we genezing nodig, verlossing, kortom moeten we geheiligd worden.


Conclusie

Redding is wat ons in het Koninkrijk van Yahuah brengt, maar het schept niet noodzakelijk eenheid met Yahuah. Door onze acties kunnen we bepalen hoe dicht we nu en in de eeuwigheid bij Yahuah zullen zijn. Yahusha leerde het volgende:


Mattheüs 5:19 “Wie dan een van deze geringste geboden afschaft en de mensen zo onderwijst, zal de geringste genoemd worden in het Koninkrijk der hemelen; maar wie ze doet en onderwijst, die zal groot genoemd worden in het Koninkrijk der hemelen.”


Dat is wat er van ons wordt verwacht als we Yahuah Zijn aanwezigheid of eenheid met Hem willen ervaren zoals Hij beloofde.


1 Korinthe 6:17 “Wie zich echter met de Heere verenigt, is één geest met Hem.”


Johannes 14:23 “Yahusha antwoordde en zei tegen hem: Als iemand Mij liefheeft, zal hij Mijn woord in acht nemen; en Mijn Vader zal hem liefhebben, en Wij zullen naar hem toe komen en bij hem intrek nemen.”


Johannes 15:4 “Blijf in Mij, en Ik in u. Zoals de rank geen vrucht kan dragen uit zichzelf, als zij niet in de wijnstok blijft, zo ook u niet, als u niet in Mij blijft.”


2 Korinthe 6:16 “Of welk verband is er tussen de tempel van Yahuah en de afgoden? Want u bent de tempel van de levende Elohim, zoals Yahuah gezegd heeft: Ik zal in hun midden wonen en onder hen wandelen, en Ik zal hun Elohim zijn en zij zullen Mijn volk zijn.”


We moeten ervoor zorgen dat er niets in ons leven is dat ons van Yahuah kan scheiden. Elke onreinheid in ons leven heeft dat potentieel. Hebben we het gevoel dat we echt eenheid met Yahuah ervaren? Zo niet, dan is er misschien nog heiliging waar we doorheen moeten gaan. Hoe wordt dit gedaan? In mijn volgende artikel ga ik hier dieper op in.